Canvas Apartments

Canvas Apartments

For several years now, Brisbane’s West End has been rising like a phoenix from the ashes of its commercial and industrial past. Through a diverse collection of completed and impending residential developments, new residents have flooded into this colourful part of the city, in a process that is less gentrification and more outright transformation.
 
Located on a difficult triangular site, but one promising fantastic elevated views of the Brisbane CBD, the Brisbane River and Mount Coot-tha for starters, Canvas Apartments has been shaped to respond to the dynamism of the evolving neighbourhood. The resulting design is a practical elaboration of what it means to live in a subtropical urban environment, where views outwards and privacy concerns are held in balance. The design of the façade is central to this balancing act, and gives the development its distinctive profile.
 
The Canvas Apartments was so named as it sought to provide a new canvas for residents to make their mark, set against the gritty urban environs of the West End. As a consequence of this, colour was a crucial aspect of the design – both practically, and conceptually.  Pradella, a strongly relationship-focused business, chose Taubmans as their partner to achieve the desired outcomes for paint, coatings and finishes, both internal and external, throughout the new building. With Taubmans on board, colour and finish could be determined in relation to two different, and complementary, aspects of the development.
 
Download full case study

Paint selection

Pure Performance